onsdag 1. september 2010

Gunnar Indrebø - Lite gjennomtenkt fyr.



Gunnar Indrebø er Kreftlege i Helse Sunnmøre. Han mener at det skal være forbud mot å røyke inne der det er barn. En setning man kanskje umiddelbart er enig i, men hva betyr egentlig et forbud?
La det være klinkende klart at man ikke røyker i nærheten av barn. Den saken er grei. (Jeg er fortsatt strorrøyker selv).
Enkel sunn fornuft holder i massevis.
Men Gunnar Indrebø vil altså ha et forbud....
Jeg spør deg Gunnar Indrebø: Hvordan skal dette fungere i praksis?
Du er en idiot med god margin.

La oss tenke oss følgende:
Far tenner seg en røyk på kjøkkenet. Barna leker i stuen. Så plutselig ringer det på døren. Der står Politiet, og med makt stumper de røyken til far. De gir han en bot på stedet for usømmelig oppførsel. (Hva annet kan en røyk være?...)
Kan du Gunnar Indrebø, se for deg, skremte barnefjes, når politiet stormer inn for å ta far? Han har gjort noe svært ulovlig må vite. Hvordan tror du konsekvensene blir for disse barna? Hvordan vil de møte skolehverdagen, når "alle" på hjemstedet vet at far er blitt besøkt av en politirazzia? Er det et slikt samfunn du ønsker deg Gunnar Indrebø?

Budskapet ditt er greit: Ingen røyk med barn i nærheten. Aksepteres av de fleste av oss.
Men du vil i tillegg ha et forbud? Hvor idiot kan man egentlig bli? Hvor idiot er du egentlig Gunnar Indrebø? Du har ikke engang tenkt over konsekvensene av et forbud. Det skremmer meg i forhold til hele din personlighet.

Les saken her
Foto (montasje) Roger Engvik

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar